Fransk aften med film, mat og vin
Når bygdekinoen kjem til Svidal grendehus med filmen «Pot eu feu», inviterer Vårvon ungdomslag til etterfest med mat og vin a la Frankrike.
«Pot-au-feu – Veien til hjertet» handlar om mat. Kunsten å lage mat og kunsten å nyte den.I ein film som vil fenge både matelskaren og romantikaren møter vi kokkane Dodin Bouffant og Eugéne i deira kulinariske samarbeid på eit gods i Sør-Frankrike på slutten av 1800-tallet – og i deira livslange kjærleik til kvarandre:
«Pot-Au-Feu er den vakreste matfilmen jeg har sett. Matlaging for meg handler om kjærlighet til mat. Men også kjærlighet til hverandre. Og det er det denne filmen handler om.» – Eyvind Hellstrøm
«Serverer den beste matopplevelsen på kino siden Babettes Gjestebud.» – The Times
”Du kan smake og lukte hver eneste scene” – Daily Telegraph
«Tidenes matfilm. Ustoppelig kulinarisk. En opplagt publikumsvinner.»
– At romanse over matgrytene skulle treffe så hardt, overrasket meg. Men veien til hjertet går jo ofte gjennom magen, derav den norske undertittelen i «Pot-au-feu – Veien til hjertet». Et godt tips fra meg er å booke bord på en restaurant til etter filmen. Appetitten vil være på topp, og vil være en perfekt setting etter fransk tristesse på kino, skriv meldaren i Itromsø etter filmfestivalen i byen.
Vårvon ungdomslag tek tipset på strak arm og riggar pop up restaurant i grendehuset med vår variant av den klassiske franske gryta «Pot eu feu» – med lokale råvarer og utvalde vinar.
Billett til filmframsyning: kr 130 kan tingast i denne lenka:
https://www.bygdekinoen.no/kino/608/Svidal%20Grendehus,%20J%C3%B8lster
Påmelding til mat og vinkveld etter filmen: kr 350 for hovudrett og dessert og kr 350 vinpakke til:
Janne.Karin@svidalskriveri.no
Betaling for mat og vin vert med vipps til Vårvon ungdomslag i døra.